Földmozgás

A törökországi földrengés halálos áldozatainak száma 40.689-re emelkedett

A szíriai egészségügyi minisztérium szerint náluk az áldozatok száma elérte az 1410 főt, az ENSZ becslései szerint azonban ez inkább 8500-ra tehető.

2023.02.19 22:17ma.hu

A múlt hét elején Törökországot megrázó pusztító földrengés halálos áldozatainak száma vasárnap 40.689-re emelkedett - közölte a katasztrófavédelmi hatóság, az AFAD vezetője.

"Sajnos a halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg 40.689-nél tart" - mondta Yunus Sezer, az AFAD katasztrófavédelmi hatóság vezetője egy sajtótájékoztatón.

A szombati hivatalos halálos áldozatok száma 40 642 volt.

Az AFAD vezetője hozzátette, hogy a legtöbb földrengés sújtotta törökországi régióban már befejeződött a földrengés utáni kutatás és mentés szakasza.

Február 6-án Szíria és Törökország egyes részeit erős földrengések rázta meg, amelyek házak ezreit döntötték romba. Az ezt követő utórengéseket több törökországi tartományban és a szomszédos országokban is érezték az emberek.

A török hatóságok az ország történetének "legnagyobb katasztrófájaként" jellemezték a földrengéseket, amelyek több várost is csaknem teljesen eltüntettek.

A szíriai egészségügyi minisztérium a maga részéről azt közölte, hogy a földrengés halálos áldozatainak végső száma a kormány ellenőrzése alatt álló országrészben elérte az 1410 főt, az ENSZ becslései szerint azonban a szíriai halálos áldozatok száma 8500-ra tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.