Török-szíriai földrengés

Hosszú távú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász

A földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg.

2023.02.14 11:57MTI

Hosszú távú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász a törökországi földrengés területén.

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott, keddi közleményében azt írták, a földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg, a szervezet összeállította és kedden útnak indítja első, 10 raklapnyi, 9 millió forint értékű humanitárius segélyét.

A négytonnás szállítmány több mint kétezer doboz higiéniai egységcsomagot, 420 darab hálózsákot és 3 dararab nagyméretű, 12 négyzetméteres sátrat tartalmaz az otthontalanná vált áldozatok ideiglenes elhelyezésére.

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki elmondta, a földrengés utáni első napokban a túlélők felkutatása volt fókuszban, a karitász mentőmissziója is közel egy hétig a helyszínen dolgozott. De ezzel párhuzamosan elkezdődött és várhatóan "hosszú távú feladat lesz az otthontalanná váló és mindenüket elvesztő áldozatok segítése".

A szervezet első nagyobb szállítmánya Törökország budapesti nagykövetségének segítségével, repülővel jut el a földrengés által érintett területre.

A segélyszervezet a helyi szervezetek kérései és igényfelmérései alapján további humanitárius támogatásokat tervez. A legfrissebb jelzések alapján generátorokra, sátrakra és konténerekre van a legnagyobb igény - írták.

Hozzátették: az áldozatok mindennapi ellátása nagy összefogást igényel. Aki csatlakozni szeretne ehhez az összefogáshoz, a 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.