Időjárás

Állítólag ilyen hideg még nem volt az USA-ban - videó

Elképesztő cudar időjárás tombol.

2023.02.04 15:03ma.hu

Légijáratok ezreit törölték és háztartások százezreiben szünetelt az áramszolgáltatás szerdán az Egyesült Államok középső és déli részén a folytatódó téli viharok miatt, a lefagyott utakon több halálos baleset történt, hatan elhunytak.

A Texas, Tennessee, Oklahoma és Arkansas államokat hétfőn elért csapadékzóna elsősorban a fagyott és ónos esők miatt okoz fennakadásokat és veszélyes útviszonyokat. Az autópályákon több helyen rohantak egymásba autók, Texas államban hétfő óta hatan veszítették életüket a jeges utakon. Greg Abbott texasi kormányzó arra kért mindenkit, hogy amennyiben teheti, ne üljön autóba.

Szerdára a légitársaságok csaknem kétezer járatot töröltek elsősorban Texast érintően, valamint szerdán reggel mintegy 240 ezer lakásban szünetelt az áramszolgáltatás a téli időjárás miatt.

Oklahoma államban az előrejelzések szerint több centiméter jégpáncél alakul ki a fagyott eső nyomán.

Arkansas állam kormányzója, Sarah Huckabee Sanders még kedden időjárási veszélyhelyzetet hirdetett.

Az iskolák szerdán is zárva maradtak Texas, valamint Tennessee állam egyes részein.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.