Pusztító időjárás

Tornádók okozták több ember halálát az Egyesült Államok déli részén

Több otthon súlyosan megsérült, lakások váltak lakhatatlanná.

2022.11.30 18:06MTI

Súlyos viharok és tornádók több ember halálát és súlyos károkat okoztak az Egyesült Államok déli tagállamaiban kedden és szerdán.

Alabama államból két halálos áldozatról és egy sérültről számolt be Montgomery megye vészhelyzeti igazgatója, miután tornádó sújtotta a térséget, valamint azt is közölte, hogy a gyors beavatkozásnak köszönhetően számos emberéletet sikerült megmenteni.

Alabama területén több otthon súlyosan megsérült, lakások váltak lakhatatlanná, Louisianában is épületekben okoztak súlyos károkat a viharok, a beszámolók szerint legalább egy épület összeomlott.

Az amerikai vihar-előrejelző központ közleménye szerint Alabama, Mississippi és Louisiana államban legkevesebb 29 tornádó alakult ki helyi idő szerint kedden délután és szerda reggel között. Ebben a három déli államban összesen mintegy 54 ezer lakásban volt áramkimaradás a szokatlanul erős novemberi viharok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.