Koronavírus-járvány

Kína rekordot döntött a napi Covid-19-es megbetegedések számában

Csaknem 31 500 embernél diagnosztizálták a betegséget szerdán a hivatalos adatok szerint.

2022.11.24 10:11ma.hu

Kína szerdán a legmagasabb napi koronavírus-fertőzések számát regisztrálta a világjárvány csaknem három évvel ezelőtti kezdete óta - derült ki a hivatalos adatokból.

November 23-án 31 444 új megbetegedés történt az országban, ebből 3927 volt tüneti és 27 517 tünetmentes - közölte csütörtökön a Nemzeti Egészségügyi Hivatal.

A számok meghaladták a korábbi, április 13-án felállított 24 órás fertőzési rekordot, amely 29 317 esetet jelentett.

Peking a betegség első, 2019 végén Wuhan városában történt kitörése óta szigorú nulla kovidózis politikát folytat, szigorú zárlatokkal és széles körű vizsgálatokkal, ami azt jelenti, hogy a fertőzések jelenlegi száma még mindig alacsony sok más országhoz képest.

Az eddigi legmagasabb fertőzési arányt az Egyesült Államokban - a világjárvány által leginkább sújtott országban - jegyezték fel, ahol egyetlen nap alatt 1,35 millió új eset fordult elő januárban.

Kína novemberben enyhített néhány, a vírus elleni küzdelmet célzó szabályon, enyhítve az országba belépők karanténkövetelményeit és egyszerűsítve a magas kockázatú területek kijelölésére szolgáló rendszert.

A növekvő esetszámok azonban olyan városokban, mint Peking, Sanghaj és Kuangcsou, arra késztették a hatóságokat, hogy szigorítsák a korlátozásokat.

A fővárosban mostantól a bevásárlóközpontokba, szállodákba, kormányzati épületekbe és más közterületekre való belépéshez 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredménye szükséges. A helyi hatóságok szerint a pekingi iskolák is áttértek az online tanításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.