Földrengés

Olaszországban és Nepálban is rengett a föld

Rimininél nem sérült meg senki, de Nepálban hatan meghaltak.

2022.11.09 09:11MTI

Mérsékelten erős földrengés volt éjszaka az olasz tengerparton, Rimini megyében - jelentette az Európai-földközi-tengeri Földrengéstani Intézet (EMSC). A földmozgás középpontja a tengerben volt, azonban a part közelében, valamint a horvát partoknál, az Isztrián is érezni lehetett.

A középpont 10 kilométeres mélységben volt a kutatók szerint, Riminitől 64 kilométerre erőssége 5,7-es volt a Richter-skálán.

Nepál nyugati részén erősebb, 6,6-os rengés volt, ami miatt legalább hatan életüket vesztették és öten megsérültek egy helyi kormányzati tisztségviselő közleménye szerint. Az áldozatok egy helyi faluban haltak meg, egy ház romjai alatt.

Több településről érkezett hír arról, hogy épületek rongálódtak meg, de további áldozatokról nem tudni. A térségben a mentést biztonsági erők segítik. A földmozgást a négyszáz kilométerrel távolabbi Újdelhiben is érezték.

A földrengés epicentruma Dipajaltól 21 kilométerre, egy ritkán lakott térségben, fészke pedig 15,7 kilométeres mélységben volt.

A himalájai országban gyakoriak a földmozgások. 2015-ben mintegy 9 ezren vesztették életüket egy 7,8-es erősségű földrengésben, és körülbelül egymillió épületben keletkezett kár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.