Világvége

Gombafelhőt észleltek egy amerikai nagyváros közelében

Egy óriási felhő miatt Nevadában néhányan azon tűnődtek, hogy az USA felújította-e a nukleáris teszteket.

2022.10.03 16:41ma.hu

A Las Vegas-i emberek vasárnap árasztották e a netet a horizonton gomolygó gombaszerű felhőről készült fotókkal, és néhányan azzal viccelődtek, hogy ez a látvány a nukleáris tesztekre emlékezteti őket.

A nyugtalanító látványt nyilvánvalóan az tette még hátborzongatóbbá, hogy a lenyugvó nap sugarai a narancs különböző árnyalataira színezték a felhőt.

A zivatarfelhők gombaszerű alakot ölthetnek, amikor egy felfelé irányuló áramlat nagyobb magasságba húzza őket, ahol azonban nincs erős szél, amely elfújná őket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat San Diegó-i irodája hétfőn osztott meg egy fotót egy hasonló kinézetű felhőről, de drámai megvilágítás nélkül, amint nyugat felé halad Kalifornia felett.

Az Egyesült Államok négy évtized alatt több mint ezer nukleáris eszközt tesztelt a Las Vegastól 65 mérföldre északnyugatra fekvő nevadai tesztpályán. A hírhedt gombafelhők jól láthatóak voltak, és a város turisztikai látványosságává váltak.

Amikor 1963-ban ratifikálta a részleges nukleáris kísérletek betiltásáról szóló szerződést, az USA kötelezettséget vállalt arra, hogy a legtöbb nukleáris kísérletet nem hajtja végre. Az USA 1992 szeptemberében hajtotta végre utolsó föld alatti nukleáris kísérletét. Négy évvel később Washington aláírta az Átfogó Atomcsend-szerződést, amely megtilt mindenféle robbantást bárhol, bár a szerződést még mindig nem ratifikálta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.