Katasztrófa

Erős földrengés rázta meg Kínát, sokan meghaltak

A hatóságok több halottról, földcsuszamlásokról, épületekben okozott károkról és az áramellátás megszakadásáról számoltak be.

2022.09.06 10:40MTI

Hatvanötre emelkedett a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban hétfőn pusztító súlyos földrengés halálos áldozatainak száma - jelentette a pekingi állami média kedden.

Csaknem 250 sérültet ápolnak, több tucatnyian válságos állapotban vannak. A mentőalakulatok tovább dolgoznak a földrengés által elzárt területen rekedt több mint 200 ember kimentésén, a hozzájuk vezető utak megtisztításán, a távközlési összeköttetés, az áram- és vízszolgáltatás helyreállításán, és élelmiszer-utánpótlást juttatnak a 6,8-as erősségű földmozgás károsultjainak.

Ez volt a 2017 óta tapasztalt legsúlyosabb földrengés.

Az állami televízió szerint 243 ház összedőlt, több mint 13 ezer pedig különböző mértékű károkat szenvedett. Négy szálloda és több száz lakás is megrongálódott. Több városban megszakadt az áramszolgáltatás, országutakban, kisebb vízerőművekben is károk keletkeztek.

Szecsuanban gyakoriak a földrengések, különösen a tartomány nyugati, hegyvidéki, szeizmikusan aktív területén, mely a Tibeti-fennsík keleti szélével határos. Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb katasztrófája a 2008-as, 8-as erősségű

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.