Katasztrófa

Moszkvába visszatért az erdőtüzek szmogja

Moszkvától több mint 150 kilométerre tombolnak a tüzek.

2022.08.22 12:19MTI

Visszatért a füstszag és a szmog Moszkvába a tőle több mint másfélszáz kilométerre tomboló Rjazany megyei erdőtüzek miatt - jelentették hétfőn orosz hírügynökségek.

A füstszag legerősebben az orosz főváros déli és délkeleti megyéiben érezhető. Ugyanakkor a levegő károsanyag-tartama nem haladta meg a megengedett maximális értéket. A Fobosz Center meteorológiai intézet szerint a koromkoncentráció csúcspontja Moszkva levegőjében augusztus 22-én éjszaka lesz.

A moszkvaiak először a múlt hét közepén érezték meg a szmogot, amelyet a Rjazany megyében keletkezett erdőtüzek okoztak. Hétfő reggel a régióban öt területen tombolt tűzvész 8600 hektárnyi területen. Az oltásban öt Il-76-os és két Be-200-as repülőgép, valamint tíz helikopter vesz részt. Ezek a gépek több mint 450 bevetést hajtottak végre, és több mint 3500 tonna vizet dobtak le az égő erdőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.