Időjárás

Fürdési tilalmat rendeltek el a Velencei-tónál

A korlátozás a Pisztráng úti strandra vonatkozik.

2022.08.06 14:32MTI

Fürdési tilalmat rendelt el a határértéket meghaladó szennyeződés miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal a Velencei-tónál, Gárdonyban, a Pisztráng úti strandon - közölte a kormányhivatal szombat délelőtt az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a kormányhivatal rendszeres hatósági ellenőrzése során, határétéket meghaladó szennyeződést mért a strandon, ezért a fürdőzők egészségének megóvásáért - a jogszabályi előírásokat betartva - fürdőzési tilalmat rendelt el.

Közölték azt is, folyamatosan vizsgálják a strand vizének minőségét, és amint az az előírásoknak megfelelő lesz, a hatóság a tilalmat haladéktalanul feloldja.

A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.