Pusztító időjárás

Tornádó pusztított Kínában - videó

Legalább egy ember életét vesztette és huszonöten megsérültek.

2022.07.21 17:37MTI

Legalább egy ember életét vesztette és huszonöten megsérültek abban a tornádóban, amely Kína keleti részén tizenegy falun söpört végig - jelentették be a helyi katasztrófavédelmi szervek csütörtökön.

A forgószél - amely szerdán sújtott le a térségre - Csiangszu tartományban több mint kétezer ember otthonát tette tönkre.

A tornádó okozta károkat helyi médiatudósítások szerint 63 millió jüanra becsülik.

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb kínai tornádója 2016-ban csapott le, ugyancsak Csiangszu tartományban, ekkor 98 ember vesztette életét és több mint nyolcszázan megsérültek. A tavalyi forgószelek ugyanebben a térségben háromszáz sérültet és tizenkét halottat hagytak maguk után.

Kínában, akárcsak Európában, hetek óta szinte elviselhetetlen hőség uralkodik: az ország középső részére egészen a hónap végéig 43 Celsius-fokot megközelítő maximális hőmérsékletet jósolnak. A hatóságok számos városban óvintézkedéseket vezettek be a hőhullámok hatásainak enyhítésére, elsősorban azok számára, akik nem rendelkeznek légkondicionáló berendezéssel, vagy a szabadban végzik munkájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.