Katasztrófa

Földrengés rázta meg Ecuadort, emberéletet is követelt

A földrengés nagyjából 80 kilométeres mélységben történt, központja Guayaquil kikötőjétől majdnem 20 kilométerre, északkeletre volt.

2022.07.15 07:35MTI

Ecuador partvidékét 5,8-as erősségű földrengés rázta meg, egy tizenéves meghalt áramütésben egy leszakadt vezeték miatt - közölte a hatóság.

Az amerikai Földtani Intézet szerint a földrengés nagyjából 80 kilométeres mélységben történt, központja Guayaquil kikötőjétől majdnem 20 kilométerre, északkeletre volt.

Az ecuadori geofizikai intézet közölte, hogy a rengést majdnem az egész ország érezte, a hegyekben "gyengén".

Jorge Vera, a tengerparti Guayas tartomány Simón Bolívar kantonjának polgármestere elmondta, hogy egy 16 éves meghalt, amikor egy nagyfeszültségű vezeték leszakadt. Az áldozat sportolt - mondta, de több részletet nem osztott meg.

Az amerikai szökőárelőjelző rendszer szerint a földrengés után nem volt cunamifigyelmeztetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.