Világvége

Döbbenetes képek - kiszáradt Vekeri-tó, pusztulás mindenütt

A csapadékhiány miatt kiszáradt Vekeri-tó Debrecen közelében.

2022.07.04 13:54MTI

Mint ahogyan arról a ma.hu már beszámolt, tartósan életveszélyes forró nyarak jönnek az Alföldön és a nagyvárosokban. A pesszimista forgatókönyv szerint, ha a jelenlegi módon folytatjuk a kibocsátásokat, úgy a mainál 12-szer több tartós hőhullámos napra számíthatunk a század végéig országosan. A déli országrész, Szeged környéke és az Alföld a legkitettebb, ahol 30 nap feletti éves értékeket várunk.

Hogy ez a jövő nincs is olyan messze, azt jól mutatják az alábbi képek, amelyeket Debrecen közelében készített Czeglédi Zsolt a kiszáradt Vekeri-tóról.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.