Földmozgás

Közepes erősségű földrengés rázta meg Haitit - videó

Kisebb utórengések majdnem egy órán át voltak a szigetország területén.

2022.01.25 08:54MTI

Közepes, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés rázta meg hétfőn Haiti déli részét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

A földmozgás miatt rémült lakosok szaladtak ki Les Cayes városának utcáira, ahol fél évvel korábban pusztított nagyobb földrengés. Egyelőre nincsenek értesülések jelentősebb károkról, vagy áldozatokról. Kisebb utórengések majdnem egy órán át voltak a szigetország területén.

A rövid, de erős földmozgás fészke Les Cayes közelében volt, s érezni lehetett hatásait a fővárosban, Port-au-Prince-ben is.

"Az egyes részlegek jelentései szerint a földmozgás, bár pánikot keltett, nem okozott károkat" - írta Jerry Chandler, Haiti katasztrófavédelmi hatóságának vezetője a mikroblogján.

Tavaly augusztusban erős, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Haiti déli részét, több mint kétezer halálos áldozatot követelve, előtte pedig 2010-ben pusztított erős földrengés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.