Állati

Skorpióinvázió Egyiptomban - több mint 500 embert csíptek meg - videó

Skorpiók szállták meg az egyiptomi Asszuánt a felhőszakadás és jégeső után.

2021.11.20 17:46ma.hu

Több mint 500 embert csíptek meg skorpiók Egyiptom déli Asszuán tartományában november közepén. A hatóságok arról számoltak be, hogy az erős jégeső és a heves esőzések miatt a skorpiók előbújtak az odúikból, és az utcákra és az emberek házaiba szorultak.

"Asszuánban 503 lakos kapott ellenszert a skorpióméregre ... nem volt halálos áldozata a csípéseknek" - mondta Khaled Abdel Ghaffar orvos múlt heti nyilatkozatában.

Közben a helyi média beszámolói szerint legalább három ember biztosan meghalt skorpiócsípés következtében Asszuán városában.

Az ügyvezető egészségügyi miniszter szerint Egyiptom összes kórházában van elegendő ellenméreg, csak Asszuán kormányzóság kórházaiban jelenleg 3350 adag áll rendelkezésre.

A heves, helyenként akár 4,5 mm-es esőzések felszíni lefolyást és özönvizet eredményeztek. A víz bejutott az árkokba, és bármi, ami az árkokban volt, kijött a vízből, és az alacsonyan fekvő területek és az otthonok felé vette az irányt.

A lakosok szerint a mérges kígyók is betörtek a falvakba. Ezek veszélyesebbek, mint a skorpiók.

Mint ismeretes, a veszélyes skorpiók és kígyók számos fajtája él az Asszuán városához közeli hegyvidéki és sivatagi területeken, különösen a szélesfarkú skorpiók, amelyek a világ egyik leghalálosabb skorpiófajtái közé tartoznak.

Ennek a skorpiótípusnak egyetlen csípése annyi mérget képes befecskendezni, hogy egy felnőtt ember kevesebb mint egy óra alatt meghal.

A mérgezés tünetei, mint például légzési nehézség, izomremegés és a fej szokatlan mozgása a csípés után gyorsan jelentkezhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.