Világvége

Bill Gates és Jeff Bezos szuperjacht-partizott a klímacsúcs előtt

Bill Gatest és Jeff Bezost "elitista képmutatóknak" bélyegezték a klímacsúcsot megelőző szuperjacht partiról szóló hírek után.

2021.11.02 16:15ma.hu

Bill Gatesnek és Jeff Bezosnak az interneten estek neki, képmutatók és nem mutatnak példát, miután kiderült, a milliárdos klímaharcosok szuperjachtokat béreltek Törökország partjainál, hogy a COP26 klímacsúcs előtt bulizzanak.

Az amerikai mágnások a jelek szerint luxus szuperjachtok fedélzetén készültek az Égei-tengeren az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájára (amely a hétvégén kezdődött a skóciai Glasgow-ban). A brit média szerint Gate hajójának heti bérleti díja 2 millió dollár.

Pénteken a világ második leggazdagabb embere, Jeff Bezos, az Amazon alapítója állítólag a Microsoft társalapítójának pazar 66. születésnapi partiján a törökországi Fethiye üdülővárosban megrendezett buli 50 vendége között volt. Mindkét milliárdos helikopterrel érkezett, amelyek - a szuperjachtokhoz hasonlóan - a CO2-kibocsátás szempontjából nem a legtisztább közlekedési eszközök.

A két mágnás, akik megkongatták a vészharangot a klímaváltozás miatt, és felszólítottak másokat, hogy korlátozzák igényeiket a probléma kezelése érdekében, később magángépeken repültek Glasgow-ba.

Gates és Bezos viselkedése nem nyerte el a Twitteren az emberek tetszését, akik szerint elvárják, hogy a merész kijelentésekeiket tettek kövessék.

"Gondolom, a szabályok nem vonatkoznak rájuk?" - írta egy személy, míg mások "elitista képmutatóknak" és "viccnek" nevezték a milliárdosokat.  

Mások egyetértettek azzal, hogy Gates és Bezos nem a megfelelő emberek arra, hogy másokat kioktassanak, és követelték, hogy mindenki mással együtt ők is hozzanak áldozatokat.

Néhányan azonban megvédték a mágnásokat, mondván, minden joguk megvan ahhoz, hogy arra költsék a pénzüket, amire akarják, miközben azzal vádolták a kritikusokat, hogy egyszerűen csak irigykednek.

Vasárnap Bezos és barátnője, Lauren Sanchez Károly herceggel egy Glasgow melletti kastélyban klímakérdésekről tárgyaltak, ami kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy az „egyéb” királyi családtagoknak és milliárdosoknak joguk van-e a közvéleményt képviselni kritikus kérdésekben.  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.