Világvége

Nagyon zöld: Biden hatalmas, 85 autós konvojjal ment a klímacsúcsra - videó

Joe Biden amerikai elnök sokakat zavarba hozott, miután 85 autóból álló autókonvojjal ment a pápával való találkozójára a klímaváltozásról szóló nagyszabású csúcstalálkozó előtt.

2021.11.01 09:30ma.hu

Ferenc pápával való pénteki találkozójára menet Biden egy hatalmas autókonvojjal utazott, amelyet a kamera is rögzített, és amely valószínűleg bővebb volt a szokásos kíséreténél, mivel Olaszországban a Covid-19 korlátozza az egy járműben utazók számát. Az elnök tipikus konvojához néhány tucat jármű tartozik, plusz a forgalmat elálló járművek.

Biden egy körülbelül egy tucat emberből álló csoportot vezetett a találkozóra, és a konvoj tele volt biztonsági személyzettel, valamint a sajtóval, akik az elnököt követik és közvetlenül az elnökről tudósítanak. A jelentések szerint 85 jármű vett részt a felvonulásban.

A benzinzabáló járművek hosszú sora, amint Róma karcsú utcáin haladnak, sokakat zavarba ejtett, különösen azért, mert az elnök és a pápa oly gyakran beszélnek a klímaváltozásról. A találkozóra a tervezett glasgow-i klímacsúcs előtt került sor, ahol az elnök várhatóan több mint 500 milliárd dolláros új környezetvédelmi programokra szánt keretet fog meghirdetni, amely része a kongresszusi tárgyalásokon megrekedt 1,75 billió dolláros csomagjának.

Sok kritikus megjegyezte, hogy Biden útja valószínűleg hatalmas szénlábnyomot hagyott maga után, különösen akkor, ha a használt járművek nem éppen környezetbarátok, beleértve az elnököt szállító 244 lóerős járművet, amelyet csak The Beastnek (bestia, vadállat) neveznek. A járművek többsége terepjáró, furgon stb, jellemzően olyan járművek, amelyek alacsony fogyasztásúak.

"De ne feledjék, emberek" - tweetelte Darren Grimes szakértő a kibővített járműflottáról készült videóra reagálva - "ÖNÖKnek abba kell hagyniuk az ÖN autójuk vezetését. ÖNÖKnek abba kell hagyniuk a külföldi repülést. ÖNÖKnek abba kell hagyniuk a húsevést. ÖNÖKnek abba kell hagyniuk a gázkazán használatát. NEKED kell feláldoznod az életedet a bolygó megmentésének nevében".

Biden körülbelül 75 percig találkozott Ferenc pápával. A találkozóról tervezett élő közvetítést nem sokkal előtte lemondták, bár a Fehér Ház később közölte, hogy számos témáról, köztük az éghajlatváltozásról is tárgyaltak. Biden megállása egy nagyobb utazás része, amely az ENSZ hétfőn Skóciában tartandó COP26 klímacsúcsához vezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.