Földmozgás

Drámai földrengés Balin - szörnyet haltak a turisták

Legalább 3 halálos áldozatot követelt a 4,8-as erősségű földrengés Indonézia turisztikai szigetén, Balin.

2021.10.16 19:34ma.hu

Legalább három ember meghalt, hét másik pedig megsérült, miután szombat hajnalban 4,8-as erősségű földrengés rázta meg Indonézia turistaparadicsomát, Balit - közölte az ország kutató- és mentőszervezete.

A földrengést főként a sziget keleti részén fekvő Karangasem és Bangli körzetekben érezték, ami miatt az emberek pánikszerűen menekültek ki otthonukból.

Az amerikai földtani intézet a földrengés erősségét 4,8-asra tette, és közölte, hogy a rázkódás epicentruma Singaraja kikötővárostól 62 kilométerre északkeletre, 10 kilométeres mélységben volt. Az első rengést egy 4,3 erősségű utórengés követte.

Két halálos áldozatot a rengés által kiváltott földcsuszamlás temetett maga alá, egy másik áldozatot, egy hároméves kislányt pedig a lezuhanó törmelék sodort el. A sérültek főként töréseket és fejsérüléseket szenvedtek - közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy még gyűjtik az adatokat az áldozatokról és a pusztításról.

Bali, amelyet gyakran az "istenek szigetének" is neveznek, csak a hét elején nyílt meg újra a nemzetközi turisták előtt, miután 18 hónapig korlátozták a Covid-19 terjedése miatt. A külföldi látogatók azonban várhatóan csak a jövő hónapban érkeznek majd a szigetre, mivel a közvetlen nemzetközi járatok még nem indultak újra.

A legutóbbi nagyobb földrengés januárban rázta meg az országot. A 6,2-es erősségű rázkódás legalább 105 halálos áldozatot követelt, és közel 6500-an megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.