Katasztrófa

Trópusi ciklon csapott le a Fülöp-szigetekre, többen meghaltak - videó

A heves esőzések árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak.

2021.10.12 09:22MTI

Trópusi ciklon csapott le a Fülöp-szigetekre, a kíséretében érkező heves esőzések árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak, amelyekben jelentések szerint kilenc ember meghalt és tizenegy eltűnt - közölte kedden a katasztrófavédelmi hivatal.

A Kompasu névre keresztelt ciklon óránkénti 100 kilométeres széllökésekkel érkezett, a vihar útjában álló lakott területekről 1,6 ezer embert kellett evakuálni.

A katasztrófavédelmi hivatal ellenőrzi a regionális irodáitól érkezett jelentéseket, amelyek szerint négy ember földcsuszamlásokban vesztette életét az északi Benguet tartományban, és öten árvízben a délnyugati Palawan szigeten, amely a környékbeli szigetecskékkel együtt alkotja az azonos nevű tartományt.

A több mint 7600 szigetből álló Fülöp-szigeteken évente átlagban húsz vihar vagy tájfun vonul át földcsuszamlásokat okozó heves esőzések kíséretében. A Kompasu az idén már a tizenharmadik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.