Szélvihar

Pusztító tornádó csapott le a németországi Kielre - videó

A szélvihar számos épületet megrongált, többen megsérültek.

2021.09.30 17:12MTI

Tornádó pusztított a németországi Kielben, többen megsérültek - jelentette csütörtökön a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint a forgószél szerda este csapott le a Balti-tengernél fekvő város belső részén végighúzódó öbölben. Egy csoport evezős éppen a hajójával foglalatoskodott egy mólónál, amikor keletkezett. A tornádó besodorta őket a vízbe. Szemtanúk szerint többen utánuk ugrottak, hogy kihúzzák őket a partra. Mindenkit sikerült kimenteni.

Sok embert a parton sodort el a szél, másokat eltaláltak a szél által felkapott tárgyak. Négyen súlyosan megsérültek, sokan közepes vagy könnyű sérüléseket szenvedtek. A környező kórházakba szállították őket.

A szélvihar számos épületet megrongált. A mentési munkálatok két órán keresztül tartottak, egyszerre nagyjából hatvan tűzoltó és mentő dolgozott a természeti csapás sújtotta városrészekben.

A tornádó forgó légoszlop, amely zivatarfelhőből nyúlik ki és érintkezik a talajjal. Nagy hőmérséklet-különbségek esetén fordulhat elő. Keletkezését nem lehet előre jelezni. Németország északi, tengerparti térségében nem szokatlan időjárási jelenség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.