Világvége

Vérvörös lett az égbolt és éjszakává változott a nappal Algériában - képek, videók

Rémisztő homokvihar csapott le.

2021.09.17 18:27ma.hu

Ez félelmetes! Úgy néz ki, mintha közeledne az apokalipszis!

Heves és kiterjedt homokvihar lepte el az algériai Médéa és Tissemsilt tartományokat még 2021. szeptember 15-én.

Egyes területeken kénytelenek voltak felkapcsolni az utcai lámpákat a nap közepén, mivel a homok részben eltakarta a Napot, és az égboltot narancsvörös színűvé változtatta, ahogy az alábbi videón látható Tissemsiltből:

Az esti órákban a vörös szín még inkább felerősödött, és az égbolt vérvörös lett Ksar Boukhariban, Médéában:

Amint az alábbi videón látható, a homokvihart nagyon erős szél kísérte, amely szinte nullára csökkentette a látótávolságot.

Íme néhány további kép egy videóban összeállítva:

Miért vörösödik az ég homokvihar idején?

A napfény a kéktől a vörösig terjedő színek keveréke, de az égen túlnyomórészt a kék szín szóródik szét.

Amikor az űrhajósok lenéznek a Földre, kék bolygót látnak, és amikor mi felnézünk, kék eget látunk - ez leegyszerűsítve azért van, mert a kék fényt a levegő molekulái szórják szét mindenfelé.

Amikor azonban a légkört hirtelen elárasztja egy csomó részecske, mint például a sok por és aeroszol, akkor ezek másképp szórják a fényt.

A porszemcsék vasban gazdagok, ami narancssárga és vörös színt kölcsönöz nekik, és ez visszaverődik az égbolton.

Itt egy videó, amely a jelenséget magyarázza, a 2020-as kaliforniai katasztrofális tüzekből származó részecskék felhasználásával:

Ez az algériai homokvihar tényleg úgy néz ki, mint a világvége. Ilyen időben tényleg, de tényleg nem szeretnék kint lenni!

A világ különböző pontjait lecsapoló megaaszályok és a kiszáradó vízkészletek miatt biztosak lehetünk benne, hogy az ilyen véres égboltok új normává válnak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.