Koronavírus-járvány

Fauci: csak a kötelező oltás fékezi meg a pandémiát

A delta variáns és a csökkenő oltási kedv nem kedvez.

2021.09.14 14:20Ma.hu

Ha a meggyőzés nem működik, szükség lesz az oltás kötelezővé tételére több területen is - vélekedik az amerikai egészségügyi főtanácsadó.

"Ez működni fog, mert nem hiszem, hogy az emberek nem akarnak majd dolgozni, vagy nem akarnak majd főiskolára menni. Szeretnénk, ha teljesen önkéntes alapon vennék fel az oltást, de ha ez nem működik, akkor az alternatívákhoz kell nyúlni" - idézi Anthony Faucit a CNN.

Az amerikai egészségügyi főtanácsadó szerint a delta és a csökkenő oltási kedv hozta meglehetősen rossz helyzetbe Amerikát. A 12 év fölöttieknek jelenleg 63 százaléka van beoltva. Joe Biden amerikai elnök múlt héten jelentette be annak tervét, hogy a száz főnél több embert foglalkoztató munkáltatóknak kötelezővé kell tenniük az oltás felvételét dolgozóik számára, vagy hetente kell őket tesztelni. A terv fogadtatása vegyes volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.