Katasztrófa

Legalább negyvenketten meghaltak a napok óta pusztító erdőtüzek miatt Algériában

A kormány gyújtogatókra gyanakszik a tűzvészek kapcsán, és a nemzetközi közösséghez fordult segítségért.

2021.08.11 08:45MTI

Negyvenkettőre nőtt az algériai fővárostól, Algírtól keletre tomboló erdőtüzekben meghaltak száma, a halálos áldozatok között 25 katona is van.

Ajmán Benabderrahmán miniszterelnök az állami televízióban elmondta, hogy a kormány gyújtogatókra gyanakszik a tűzvészek kapcsán, és a nemzetközi közösséghez fordult segítségért.

Kamel Beldzsúd belügyminiszter bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak az erdőtüzek okozóinak megtalálására.

A katonák száz polgári személyt mentettek ki a berberek lakta hegyvidéki Kabília térségéből.

Az állami rádió szerint lakóházak semmisültek meg, a tűz miatt otthonukat elhagyni kényszerülő embereket fogadnak iskolákban a kabíliai Tizi Uzu tartományban. A tartomány körülbelül 150 kilométerre keletre található a fővárostól, Algírtól. Kabíliában sok a nehezen megközelíthető falu, és forróság idején gyakori a vízhiány.

Önkéntes civilek segítenek a polgári védelmi csapatoknak, amelyek hétfő óta igyekeznek megfékezni a lángokat.

Algéria 14 tartományában legalább 19 helyen ütött ki tűz.

A szomszédos Tunézia meteorológiai intézete arról számolt be, hogy hőmérsékleti rekordok dőltek meg az országban, különösen annak északi és keleti részén. A fővárosban, Tuniszban 48 fokot mértek a nap közepén, amivel megdőlt a melegrekord.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.