Világvége

Végítélet Indiában is: rengetegen haltak meg az extrém esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban

Több mint 110-en estek eddig áldozatul. Ledőltek a hidak és a telefontornyok is, falvak tucatjaival szakadt meg a kapcsolat.

2021.07.24 13:07ma.hu

Több mint száztízen haltak meg Indiában a heves esőzések okozta földcsuszamlásokban és áradásokban.

Az ország nyugati felén fekvő Mahárástra államban faluk százait öntötte el a víz – a mentőcsapatokhoz az indiai hadsereg is csatlakozott.

"Mindenütt megemelkedett a vízszint. A helyi közigazgatás és a katasztrófavédelem segítségével három faluból evakuáljuk az embereket” - mondta a mentésben segédkező egyik tiszt.

Az állam tengerparti területén vannak olyan falvak, melyek gyakorlatilag elvesztették a kapcsolatot a külvilággal, miután a katasztrófában ledőltek a hidak és a telefontornyok is.

Évtizedek óta nem volt ehhez fogható esőzés az államban, mely szakértők szerint összefügg a klímaváltozással is. Meteorológusok szerint pedig még további esőzések várhatók a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.