Világvége

Olajszennyezés veszélyezteti Korzikát - videó

A természeti katasztrófa kialakulását a francia haditengerészet tengeri szennyezések elhárításához speciálisan felszerelt két hajója, illetve a biztonsági erők és a mentőegységek nyolcvan tagja próbálja megakadályozni.

2021.06.12 17:05ma.hu

Korzika partjaihoz közelít egy 35 kilométer hosszúságú olajfolt. A földközi-tengeri sziget mellett péntek dél körül vették észre a szennyezést, aminek forrását nem tudták pontosan meghatározni, de abban biztosak, hogy egy hajóból folyhatott ki. A vízen lebegő olaj időközben két részre oszlott.

"Jelen pillanatban nem mozdul, de ha megnézzük az előző esti helyzetét, az még kilométerekre volt innen, reggelre viszont már csak 800 méterre, vagyis közeledhet felénk, ráadásul nagyon gyorsan. A tűzoltóság egységei megkezdték a tengeri mentesítést, ami egyrészt megnyugtató, de a két folt, összesen kétszáz és kétszáznyolcvan hektárnyi területen gyorsan tud mozogni, ami nem semmi" – mondta a part menti település, Serra-di-Fiumorbu polgármestere, Jean-Noël Profizi.

A természeti katasztrófa kialakulását a francia haditengerészet tengeri szennyezések elhárításához speciálisan felszerelt két hajója, illetve a biztonsági erők és a mentőegységek nyolcvan tagja próbálja megakadályozni. A térségben megtiltották a halászatot, a helyieket pedig arra kérték, hogy ne menjenek ki a szennyezéstől fenyegetett partszakaszra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.