Földmozgás

4,7-es földrengés rázta meg az Adriát - videók

Anyagi károkról csak kevés hír érkezett, Vrpolje közelében sziklaomlást regisztráltak.

2021.06.09 18:01ma.hu

Rengett a föld kedd hajnalban Horvátországban. A Horvát Szeizmológiai Szolgálat adatai szerint a rengés 4,7-es erősséget ért el (más hivatalos szervek 4,2-es erősséget mértek). Az epicentrum a tengerparti üdülővárostól, ?ibenik-től mindössze 13 (egyes források szerint 15) kilométerre esett, a földmozgást Zadarban és a horvát fővárosban is érezni lehetett.

Anyagi károkról csak kevés hír érkezett, Vrpolje közelében sziklaomlást regisztráltak - írja az Időkép.

Az Adria szeizmikus aktivitása az eurázsiai és afrikai kőzetlemezek mozgásának köszönhető, ugyanis a lemezhatár a Földközi-tenger medencéje alatt húzódik. Szakértők szerint a közeljövőben is lehetnek kisebb-nagyobb rengések a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.