Földmozgás

Tíz nap alatt 16 földrengés volt Romániában

Ezek a Richter-skála szerinti 2 és 4,5 közötti erősségűek voltak.

2021.04.10 22:39ma.hu

A közepes erősségű, 4,4-es erejű földrengés volt péntek este Erdély legkeletibb részén, írja az Időkép. Vráncsa megyében pattant ki, Kézdivásárhely és Foksány között 20:36-kor. A lakosság érzékelte, többek megijedtek vagy utcára mentek lakásaikból. Károkról, esetleges áldozatokról azonban nem érkezett hír.

A 66 kilométeres mélységben kipattant rengés erejéről megoszlanak a vélemények, a román Nemzeti Földfizikai Intézet 4,5-ös erősségűként, az Európa-Mediterrán Szeizmológiai Központ 4,8-as erősségűként említette.

Az erdélyi Krónika azt írja, hogy péntek hajnalban még volt egy, a Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű földmozgás is. Ebben a hónapban 16 földrengést észleltek Románia területén, ezek a Richter-skála szerinti 2 és 4,5 közötti erősségűek voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.