Környezetszennyezés

Nem befolyásolta a víz minőségét a tárnicai gyógyszeres szennyezés

Ismeretlenek több mint egy köbméter lejárt szavatosságú gyógyszert dobtak ki a tópartra.

2021.02.27 09:33ma.hu

Nem változott a tarnicai víztározó vízének minősége azután, hogy ismeretlenek több mint egy köbméter lejárt szavatosságú gyógyszert dobtak ki a tópartra – közölte a Szamos Vízügyi Igazgatóság.

A Kolozs megyei vízügyi szakemberek részleges elemzése szerint a Tárnica tó vize a normál értékeket mutatja, így valószínűsíthetően nem történt szennyezés. A tó mindkét partjáról és a gyógyszerszennyezés helyszínéről is vízmintát vettek. A mostani eredményeket az elmúlt két évben vett minták elemzési eredményeivel is összehasonlították, és arra a következtetésre jutottak, hogy a Kolozsvárt is ellátó tarnicai víztározó vízének minősége nem tér el a szokott értékektől.

A tárnicai vízszennyezés kapcsán kedden riasztotta a hatóságokat a Kolozs megyei védett területekért felelős hegyimentő szolgálat illetékese, aki a vízben úszó gyógyszeres dobozokra lett figyelmes.

Viorel Plesa főfelügyelő, a Környezetvédelmi Őrség Kolozs megyei felügyelőségének vezetője szerint a tó partjáról és a vízből egy és két köbméter közötti gyógyszermennyiséget sikerült összegyűjteniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.