Világvége

Erdő- és bozóttüzek Ausztráliában

A rendkívüli hőség mellett pedig a helyenként száz kilométer/órás szél is nehezíti a tűzoltók munkáját.

2020.11.30 15:24ma.hu

Erdő- és bozóttüzek pusztítanak Ausztrália délnyugati területein. Új-Dél-Wales állam több városában is megdőltek a korábbi melegrekordok, a rendkívüli hőség mellett pedig a helyenként száz kilométer/órás szél is nehezíti a tűzoltók munkáját. Az államban 62 helyen kellett megfékezni a lángokat, amelyek Sydney elővárosait is elérték.

Új-Dél-Wales mellett az északabbra, a partoktól alig egy kilométerre fekvő Fraser-szigeten is súlyos a helyzet. Bár lakott területet egyelőre nem ért el, eddig a sziget területének negyven százalékán pusztított a tűz.

A tavaly nyári ausztrál tüzekben 33 ember vesztette életét és több tízezer kényszerült otthona elhagyására - tudósította az EuroNews.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.