Koronavírus-járvány

Embereket fertőzött meg farmokon tenyésztett nyércekben mutálódott koronavírus

Több települést lezártak Dániában.

2020.11.06 14:05ma.hu

Lezártak több területet Dániában, miután a hatóságok szerint farmokon tenyésztett nyércekben mutálódott koronavírus embereket fertőzött meg.

Ezt azt jelenti, hogy az észak-Jütlandi térségben zárva maradnak a kocsmák, éttermek, leáll a tömegközlekedés, valamint a sportcsarnokokat is lezárják.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök szerint a mutáció miatt az országban mind a 17 millió nyércet megsemmisítik, miután az állatok képesek elkapni az embertől a koronavírust, így aktívan részt vesznek a terjesztésben. Ennek az okát egyelőre vizsgálják. Ráadásul, a nyércekben kifejlődött új vírus gyengíti a szervezet antitest-termelését, így a készülőben lévő védőoltások is hatástalanok lesznek.

A 207 jütlandi nyércfarmon is fellelhető vírus 5 esetben új törzset is jelent, amivel a hatóságok szerint már 12 ember megfertőződött.

Spanyolországban a nyáron 100 ezer nyércet mészároltak le, miután több aragóniai farmon is megjelent a koronavírus, és Hollandiában is több tízezer állatot kellett elpusztítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.