Földmozgás

6,2-es erősségű rengés rázta meg Dél-Afrikát

Ritkán mozog a föld errefelé...

2020.09.26 20:43ma.hu

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Dél-Afrika partjait szombat délután - jelentette az amerikai földtani intézet az általuk mért szeizmikus adatokra hivatkova. A rengés szinte a felszínen pattant ki, mindössze 2 kilométer mélyről. Más szeizmológiai intézetek adatai némileg eltérnek az amerikaitól. A Jeffreys-öböl Dél-Afrika Kelet-Fokföld tartományában található. A térségben utoljára idén márciusban pattant ki rengés, de majdnem 100 kilométerrel távolabb és az is 5,2-es erősségű volt. Károkról nincs hír, szerencsére cunamiriadót sem fújtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.