Világvége

Von der Leyen: az üvegházhatást okozó gázokat legalább 55%-kal kell csökkenteni 2030-ig

A hatásvizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy gazdaságunk és iparunk képes ennek megvalósítására.

2020.09.16 14:37MTI

Szigorítani kell az Európai Unió (EU) 2030-ig megfogalmazott új környezetvédelmi, köztük a kibocsátáscsökkentési célkitűzésein: a jelenleg tervezett 40 helyett legalább 55 százalékkal kellene inkább csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok uniós kibocsátását - jelentette ki Ursula von de Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Az EU és tagállamai a 2015-ös párizsi klímaegyezmény értelmében kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2030-ig az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal csökkentik az üvegházhatást okozó gázok hazai kibocsátását.

Von der Leyen az unió helyzetét értékelő első beszédében hangsúlyozta, a klímacélok elérhetőek, megvalósításuk azonban drasztikus változást követel az energiafelhasználás, a mezőgazdaság és a közlekedés terén is.

"A célérték emelése egyesek számára túl sok, mások számára nem elegendő, de a hatásvizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy gazdaságunk és iparunk képes ennek megvalósítására" - fogalmazott az uniós bizottság elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.