Katasztrófa

Szívszorító: kutyájával összebújva égett halálra egy 13 éves fiú Oregonban

Egy autóba menekültek a lángok elől.

2020.09.12 18:05ma.hu

Legalább huszonhatan meghaltak az Egyesült Államok nyugati partján tomboló erdőtüzekben.

Kaliforniában 20, Oregonban 5 és Washington államban egy ember életét követelték a lángok.

Oregonban egy 13 éves fiú egy autóba menekült a lángok elől, de sajnos nem maradt életben. Kutyájával az ölében égett halálra. A gyermek nagymamáját szintén egy autóban találták meg, amit elleptek a lángok.

Kate Brown oregoni kormányzó pénteken elmondta, hogy az államban eddig 40 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat. Ötszázezer embert utasítottak arra, hogy készüljön fel az evakuálásra. Az államban több mint négyezer négyzetkilométer áll lángokban. Doug Grafe helyi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy 16 nagyobb tűzzel küzdenek. A hőség és a szél is alábbhagyott, ami segíti munkájukat.

Washington államban egy egyéves kisfiú is a tűzvész áldozata lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.