Környezetszennyezés

LMP: örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Könnyen oldódik, hamar megjelenik a felszíni vizekben, így az ivóvízbe is bekerülhet, emellett az élelmiszerekbe is beépül.

2020.07.05 07:30MTI

Az LMP szerint 2023-tól örökre be kell tiltani a glifozát (glyphosate) nevű gyomirtószert.

A szerről az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megállapította, hogy rákkeltő és termékenységet csökkentő hatású - mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

Kendernay János kifejtette, a glifozát könnyen oldódik, hamar megjelenik a felszíni vizekben, így az ivóvízbe is bekerülhet, emellett az élelmiszerekbe is beépül.

Az LMP ennek a folyamatnak a megállításáért országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.