Földmozgás

Erőteljes földrengés rázta meg Törökországot

Komoly földmozgásra ébredtek a törökök.

2020.06.26 13:04ma.hu

A Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földmozgás rázta fel Törökországot pénteken. A rengés epicentruma 10 kilométer mélyen, Izmir térségében volt, ez Törökország harmadik legnagyobb városa és Isztambul után a második legnagyobb kikötője.

Csütörtökön a török-iráni határon pattant ki egy, a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földmozgás. Akkor közel 100 épület rongálódott meg, 5 teljesen összedőlt. Legalább 5 ember megsérült. A rengést még Nyugat-Azerbajdzsán tartományban is érezték, amely Irán 31 tartományának egyike az ország északnyugati részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.