Világvége

Lángol a Csernobil melletti radioaktív erdő - képek

Tűzvész pusztít Ukrajnában, a csernobili atomerőműhöz közeli erdőben a rettegett 30 km-es zónán belül.

2020.04.05 11:03ma.hu

Lángol a csernobili atomreaktorhoz közeli erdő - a képek futótűzként terjednek a közösségi oldalakon. Az itt olvasható információk szerint a lángok szombaton csaptak fel a 30 km-es zónában. Az Ukrajnában található és Fehéroroszországba is jócskán átnyúló, a csernobili atomerőmű-baleset után kitelepített terület a legnagyobb mértékben szennyezett a katasztrófa utáni radioaktív kihullás miatt.

A hírek szerint 18 egység és 90 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat, amely már 20 hektárt emésztett fel és - mint írták - nagyon gyorsan terjed. Helikopterekkel és vízszállító repülőkkel is próbálják támogatni az oltást.

A hatóságok szerint a tűz ellenére nem emelkedett a sugárzás a környéken.

A tűzesetről német és ausztrál lapok is beszámoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.