Járvány

Koronavírus - Már csak az Antarktisz vírusmentes

Világszerte már csaknem 300 millió gyerek nem járhat iskolába ideiglenesen a járvány miatt.

2020.03.05 17:59ma.hu

Görögországban, ahol tíz embernél mutatták ki a vírusfertőzést, a kormány három nyugati megyében legalább a hét végéig betiltott minden olyan rendezvényt, amely sok ember részvételével jár, és bezárták az iskolákat, felsőoktatási intézményeket. Indiában bejelentették, hogy a fővárosban, Újdelhiben március 31-éig bezárták az összes állami általános iskolát.
Koronavírus: kemény szabályok jöhetnek

Spanyolországban egy 99 éves, krónikus beteg asszony a koronavírus harmadik halálos áldozata, aki egy madridi kórházban hunyt el, és halála után mutatták ki nála a betegséget. Az elmúlt 24 órában 41-gyel nőtt a regisztrált esetek száma. Eddig összesen 234 fertőzöttet jelentettek, a legtöbbet, 90-et a madridi tartományból. A betegséget tíz, intenzív osztályon kezelt páciens esetét kivéve enyhe lefolyásúnak minősítették a fertőzötteknél.

A cseh kormány határozatlan időre felfüggesztette az ország repülőterei és az észak-olasz, valamint a dél-koreai repülőterek közötti közlekedést, ez hetente körülbelül 50 járatot érint. A Csehország és Kína közötti járatokat már korábban felfüggesztették. A LOT lengyel nemzeti légitársaság április 25-éig meghosszabbította a Varsó és Peking közötti járatainak felfüggesztését, csökkentette a Varsó és Milánó közötti járatainak számát, április 8-áig pedig felfüggesztette a Budapest és Szöul közötti járatait a járvány miatt.

India elhalasztotta Narendra Modi miniszterelnök március végi brüsszeli látogatását, ahol csúcstalálkozó lett volna az ázsiai ország és az EU között.

A Németországban állomásozó amerikai erők bejelentették, hogy az idén nem tartják meg az izraeli erőkkel közös, minden évben megrendezendő Juniper Cobra hadműveletet.

A koronavírus-járvány miatt csütörtök reggelre már csaknem száz ország szigorította meg azoknak a külföldieknek a belépését, akik Dél-Koreából érkeznek - közölte a szöuli külügyminisztérium. Harminchét ország pedig azt tervezi, hogy csütörtöktől egyenesen megtiltja olyan külföldiek belépését, akik Dél-Koreában jártak az utóbbi két hétben. Dél-Koreában csütörtökre 6 ezer fölé nőtt az új koronavírussal fertőződött emberek száma, mert az utóbbi egy napban 322 új esetet regisztráltak. A legtöbb fertőzött továbbra is a délkeleti Tegú városban van.

A Hszinhua kínai hírügynökség csütörtökön azt jelentette, hogy a járvány eredeti gócpontjának számító kínai Vuhan városban, ahol sokáig az egészségügyi hatóságok jóformán csak a koronavírus-betegekre tudtak koncentrálni, újra figyelmet tudnak fordítani a nem koronavírusos betegekre is. A gyógyítás hatékonyságát jelzi Kínában az egészségügyi hatóságok szerint, hogy egyre több beteget engednek ki gyógyultan a kórházakból. Már több mint tizenhétszer több a gyógyultak száma az országban, mint a halálos áldozatoké, míg február elején egyenlő arányban voltak. Csütörtökön már több mint 52 ezer volt a meggyógyultak száma, a halálos áldozatoké pedig 3012 volt - olvasható a Hirado.hu-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.