5-ös

Földrengés rázta meg Puerto Ricót

A földrengés a sziget déli vidékein pusztított, epicentruma Guanica városától mintegy húsz kilométernyire délkeletre volt.

2020.02.05 07:15MTI

A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés rázta meg kedden Puerto Ricót; az első információk szerint a földmozgás nem követelt áldozatokat.

A földrengés a sziget déli vidékein pusztított, epicentruma Guanica városától mintegy húsz kilométernyire délkeletre volt. Az amerikai Földtani Intézet jelentése szerint január eleje óta ez volt a tizenegyedik ilyen erősségű földmozgás Puerto Ricón. A legutóbbi rengések 6,4-es erősségűek voltak.

Tavaly december óta nagyjából ötszázszor mozgott a föld a sziget déli vidékein. Az előző év végi rengéssorozat teljesen tönkretette a térség infrastruktúráját, amelyet a 2017-ben pusztító Maria hurrikán már jelentős mértékben megrongált. Azóta az ott élők jó része menedékhelyeken, átmeneti időre létesített sátorvárosokban húzza meg magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.