Világvége

Újabb csapást kapott Ausztrália: jégeső verte szét a fővárost - videó

Sorra érik a természeti katasztrófák az ausztrál kontinenst, ezúttal Canberrát tarolta le egy hatalmas jégeső.

2020.01.20 11:35ma.hu

Pusztító zivatarok söpörtek végig Ausztrália délkeleti részein. Két szupercella is érintette a vidéket, az egyik nem messze Sydney-től húzott el. Canberrában golflabda nagyságú jegek tördeltek ágakat, tettek tönkre autókat. Queensland államban 20 000 háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül, néhány vasútvonalat is le kellett zárni. Sydney, Melbourne és Brisbane is áldozatul esett a viharoknak. Az időjárás továbbra is szeszélyes lesz a térségben. Újabb viharokra számítanak a délkeleti államokban, illetve néhol akár a vasárnapihoz hasonló, döbbenetes homokviharok is kialakulhatnak - jósolta az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.