Állati

Négy tigrismagzatot és egy védett szumátrai tigrisbundáját találták meg Indonéziában

Nem tudni, hogy a magzatok abból afelnőtt példányból származnak-e, amelynek a bundáját megtalálták.

2019.12.10 05:42MTI

Letartóztattak vadorzás vádjával öt embert Indonéziában,miután egy védett szumátrai tigris bundájára, valamint egy üvegben négy tigrismagzatra bukkantak - írta a BBC hírportálja.

A súlyosan veszélyeztetett fajnak kevesebb mint 400 egyede él a vadonban. Nem tudni, hogy a magzatok abból a felnőtt példányból származnak-e, amelynek a bundáját megtalálták.

A Riau tartománybeli gyanúsítottakat egy bejelentés nyomán tartoztatta le a rendőrség. Kettejükről úgy tudni,kereskedők voltak, legfeljebb öt év börtönre és 100 millió rúpiára (2,1 millió forintra) büntethetik őket.

Az alfaj egykor Jáván és Balin is élt, ma már csak Szumátra szigetén fordul elő.

A Természetvédelmi Világalap (WWF)szerint az erdőirtás fokozódása és az intenzív orvvadászat oda vezethet, hogy a nemes vad Szumátrán éppúgy kihal, mint korábban Jáván és Balin.

"A szigorúbb intézkedések, az erőteljesebb hatósági fellépés ellenére Szumátrán és Ázsia más részein is jelentős a tigristestrészek piaca" - közölte a szervezet.

A vadkereskedelmet monitorozó Traffic nevű szervezet szerint a szumátrai tigrisek majdnem 80 százalékának pusztulása a vadorzók számlájára írható. Van, ahol a tigrisek bizonyos testrészeinek,köztük a csontjainak gyógyhatást tulajdonítanak, alaptalanul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.