Földmozgás

30 éve nem történt ekkora földrengés Albániában

Utórengés ia sújtotta a térséget.

2019.09.22 14:24MTI

Durres kikötővárosban és Tiranában, a fővárosban rengett a föld, mintegy félszázan könnyebben megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek.

A lökések ereje elérte az 5,6 fokot, a védelmi minisztérium közlése szerint ez volt a legsúlyosabb földrengés Albániában az elmúlt 30 évben.

Helyi médiajelentések szerint a földrengés 49 sérültjét ápolják Tirana fő kórházában. Durresben egy ember eltörte a lábát, amikor kirohant az utcára, vidéken többeket lehulló téglák és vakolatdarabok sebesítettek meg.

Az amerikai Földtani Intézet (U.S. Geological Survey) 5,6 fokozatúnak mérte a földrengést, míg az Albán Földtani Intézet szerint az első rengés 5,8, a 11 perccel később bekövetkező második pedig 5,3 fokú volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.