Világvége

Lecseréli a Coca-Cola a plakátjait - de mit számít a reklám?

Amíg ölik egymást az emberek a Coca-Cola poszterei miatt, addig tovább hasít az üdítőital forgalma, mindeközben pedig a világ óceánjaiban tovább gyűlik a hulladék...

2019.08.08 10:30ma.hu

Lecseréli a Coca-Cola a meleg és heteroszexuális párokat ábrázoló plakátjait. A szeretet sokszínűségét bemutató kampányuk miatt Boldog István Fideszes képviselő bojkottot hirdetett a cég termékei ellen, mások viszont, például Alföldi Róbert kiállt a Coca-Cola mellett. A plakátokat közben több helyen is megrongálták, letépték, átfestették. A cég szerint mégsem ezért változtak a reklámképek, egyszerűen eddig tervezték a kampánynak ezt a szakaszát.

Boldog győzelemként éli meg

Perelnek a mozgáskorlátozottak

Bírósághoz fordul a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, mert szerintük a Pestisracok.hu olyan írást közölt a kerekesszékesekről, amely sérti az emberi méltóságot.

A portál a Coca-Cola egyenlőségről szóló kampányát bírálva azt írta, a plakátok nem hagyják élni a normális embereket. Megemlítették azt is: Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni, miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket. A szövetség szerint nem lehet elfogadni, hogy Magyarországon ma következmények nélkül lehet gyűlöletkeltő kijelentésekkel illetni a mozgáskorlátozottakat.

Ez sokkal fontosabb! Így szemetelj! Lebomláis idők:

Papír törlőkendő: 2-4 hét
Banánhéj: 3-4 hét
Papír táska (papírszatyor): 1 hónap
Újságpapír: 1.5 hónap
Karton papír: 2 hónap
Pamut kesztyű: 3 hónap
Furnér lemez: 1-3 év
Gyapjú zokni: 1-5 év
Tejes doboz: 5 év
Cigaretta csikk: 10-12 év
Bőr cipő: 25-40 év
Ónozott acél konzervdoboz: 50 év
Habosított műanyag pohár: 50 év
Gumi csizma: 50-80 év
Alumínium konzervdoboz: 200-500 év (azonban újrahasznosítással kb. 6 héten belül új doboz készülhet belőle!)
Műanyag palack: 450 év
Eldobható pelenka: 550 év (jelenleg az újrahasznosítása nem megoldott)
Horgászzsinór, damil: 600 év
Műanyag szatyrok: 200-1000 év

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.