Világvége

Minden osztriga döglött volt a halászok hálójában

A kifogott zsákmány 100 százaléka elpusztult.

2019.06.29 13:21ma.hu

Az Amerikai Egyesült Államok egyik déli tagállamában, Louisianában a halászok elpusztult osztrigát halásztak ki, a hálókban egyetlen élő, emberi fogyasztásra alkalmas osztrigát sem találtak. Ez nem csak a jelenlegi megélhetésüket sodorta veszélybe, hanem a következmények évekkel később is visszaköszönnek. Gregory Perez szerint a globális felmelegedés miatt olyan mértékű algavirágzás zajlik a térségben, amelynek eredményeként az egész iparág tönkremehet. Nemcsak a jelenlegi állomány pusztulhatott el a mérgezés miatt, hanem a fiatal kagylók is, ami azért súlyos, mert így nem tudnak szaporodni, a kipusztulásuk véglegesnek tekinthető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.