Geológus

A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

Mind melegebb magyarországi időjárásra más logikus magyarázatot nem lehet találni, mint a globális felmelegedést.

2019.06.19 11:12MTI

A globális felmelegedés hatására a légköri folyamatok intenzívvé válnak, s általában a szélsőségek válnak uralkodóvá - mondta Juhász Árpád geológus szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A geológus elmondta, a mind melegebb magyarországi időjárásra más logikus magyarázatot nem lehet találni, mint a globális felmelegedést.

Hozzátette, a hőségriadók száma az elmúlt években egyre gyarapodott, ami már trendszerű, másrészt viszont egyre egyenetlenebb a csapadék eloszlása is.

A múltban is voltak már olyan időszakok, amikor nagy meleg és szárazság volt az országban: az 1800-as évek második felében a Velencei-tó kiszáradt, s már azt tervezték, hogy felparcellázzák a medrét - hozott példát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.