Világvége

Világrekord: több száz búvár szedte egyszerre a szemetet az óceánban - videó

Az előzetes becslések szerint akár másfél tonna is lehet az összegyűjtött hulladék mennyisége.

2019.06.18 10:40ma.hu

Világrekordnak számító, összesen 633 búvár merült le hétvégén a floridai Deerfield Beach nemzetközi halászkikötőjében, hogy minél több szemetet szedjenek össze az óceánból. Nem csak Észak-Amerikából, hanem Európából is érkeztek elszánt búvárok, hogy ne csak a víz felszínét, hanem az alatt is összegyűjtsék a szemetet.

Az összegyűjtött hulladék mennyisége folyamatosan nő, amit helyben igyekeznek újrahasznosítani. A búvárok szerint nagyszerű élmény volt, nem beszélve arról, milyen fontos tevékenységet végeztek - egy egész kikötőt szabadítottak meg a szeméttől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.