Földmozgás

Rendkívül erős földrengés rázta meg Perut

A Richter-skála szerinti 8-as földrengést mértek Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országánál.

2019.05.26 12:48ma.hu

Elképesztően nagyot rázkódott a föld Perunál. A szeizmológiai eszközök adatai szerint a Richter-skála szerinti 8-as erősségű rengés 115 kilométer mélyről pattant ki. Érdemes megjegyezni, hogy minél közelebb van a felszínhez az epicentrum, annál pusztítóbb a hatása. A földmozgást Ecuador, Kolumbia, Brazília és Chile térségében is érezni lehetett. Jelenleg több városban nincs áram, túlélőket keresnek a mentőscsapatok, a károkról nincs pontos információ még.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.