Időjárás

Eltűnt a zalakarosi tó, de nyárra megkerülhet

Egy éve tűnt el a víz a mederből, de most kezdődik a helyreállítás.

2019.04.13 09:08Ma.hu

Tavaly májusban egy hatalmas kráteren keresztül folyt el a tó vize, mint később kiderült, a tó alatti egyméteres vízelvezető rendszer sérülése okozta a problémát. A képviselő-testület még szeptemberben beszélt arról, hogy a vezetéket ugyanazon a nyomvonalon, modern technológiával helyreállítanák.

A Zalakaros Termáltó és Ökopart Facebook-oldala a napokban osztotta meg, hogy a közbeszerzésen nyertes kivitelező már megkezdte a munkálatokat, így ha minden jól halad, nyárra be is fejezik a tó helyreállítását. A bejegyzés szerint a munka alatt a termáltó egyes attrakciói és a mellette lévő élményelemek továbbra is látogathatók lesznek - írja a zaol.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.