Állatkínzás

A szeme láttára pusztult éhen a jegesmedve - videó

Minden idők egyik legszívszaggatóbb videóját készítette el a National Geographic fotósa, Paul Nicklen.

2017.12.08 17:20ma.hu

Kanada legnagyobb szigetén, a Baffin-szigeten egy jegesmedve a kamera előtt pusztult éhen.

Nicklen a Sea Legacy környezetvédelmi csoporttal együtt forgatott a szigeten, amikor rátaláltak a csont és bőr jegesmedvére. Csak álltunk ott és sírva filmeztünk" - mondta a National Geographic magazinnak Nicklen.

A videóban szereplő jegesmedve jól láthatóan már az utolsókat rúgja, azonban még mindig pislákol benne az élni akarás halovány lángja. Egy kukához vonszolja magát, reménykedve abban, hogy talál benne némi élelmet, de sajnos nincs semmi, ami enyhíthetne szenvedésein. Feladva minden reményt esik össze a földön.

Az origo.hu szerint sokan kérdezték a fotóstól, miért nem segített a szerencsétlen állaton. Természetesen keresztülfutott az agyamon, de mégis mit tehettem volna? Nem volt nálam sem kábító puska, sem 180 kiló fókahús, hogy segíthessek" - válaszolta Nicklen. "Azzal, hogy a jelenetet lefilmeztem és bemutattam a világnak, tettem valamit azért, hogy a halála ne legyen hiábavaló."

A jegesmedvék természetvédelmi státusza jelenleg a sebezhető kategóriába esik, a helyzet azonban könnyen tovább romolhat, mivel az északi-sarki tengeri jég folyamatosan olvad. Ez az olvadás elvágja a medvéket legfontosabb táplálékuktól, a fókáktól. A legborúlátóbb jóslatok szerint csaknem harmadával csökkenhet a világon élő jegesmedvék száma a következő 35 évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.