Világvége

Nézze meg, mennyi műanyag van egy halban - videó

A tengerekben úszó műanyagnak csak egy része található a felszínen, hetven százalékuk lemerül az üledékrétegbe - és ott bekerülnek a táplálékláncba.

2017.12.06 03:38MTI
hirdetés

Rengeteg szemetet esznek meg a tengeri élőlények, szinte a legtöbb bele is pusztul. Ami a legrosszabb, hogy a műanyagok - többek között a polietilén vagy a szilikon - a vízben egyre kisebb részekre esnek szét, nagyon veszélyes környezeti mérgek, mint a poliklórozott bifenilek (PCB) vagy a policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) rakódnak le a felületükön. A megfertőződött műanyagrészecskék lesüllyednek az üledékbe, a halak és a csigák megeszik őket, így bekerülnek az emberi táplálékláncba is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.