Katasztrófa

Akkora aszály van Srí Lankán, hogy bezárják a nemzeti parkot

A népszerű turistacélpont október 31-től lesz ismét nyitva, feltéve, hogy addig megkezdődnek az esőzések.

2017.09.01 11:50MTI
hirdetés

Átmenetileg bezárják Srí Lanka egyik legnagyobb nemzeti parkját az egyre súlyosbodó aszály miatt - közölték az illetékes hatóságok.

A dél-ázsiai szigetország vadvédelmi minisztériumának szóvivője, Hasini Sarathchandra helyi újságíróknak elmondta, hogy péntektől számítva két hónapra bezárják a Yala Nemzeti Parkot. Hozzátette, a népszerű turistacélpont október 31-től lesz ismét nyitva, feltéve, hogy addig megkezdődnek az esőzések.

Sarathchandra ugyanakkor emlékeztetett, hogy tavaly is be kellett zárni a parkot a száraz évszak idejére és az újranyitását is el kellett halasztani, mivel az aszály továbbra is veszélyeztette az állatok ivóvízellátását és ezáltal a túlélésüket.

A Srí Lanka délkeleti részén fekvő területet 1900-ban nyilvánították vadvédelmi övezetnek, majd 1938-ban nemzeti parknak. A Yala a szigetország második legnagyobb nemzeti parkja. Területén leopárdok, elefántok, ajakos medvék, számbárszarvasok, sakálok, Alfréd-szarvasok, pávák és krokodilok osztozkodnak.

Évente több mint 100 ezer külföldi turista keresi fel a parkot, amely kulcsfontosságú bevételi forrást jelent a helyi kormány számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.